Arsenal

Arsenal Shop

Arsenal är en fotbollsklubb från London som grundades redan år 1886 och som idag är ett av Englands största lag. I vår Arsenal shop hittar du ett stort sortiment av produkter och presentartiklar!
 Vi har allt från fina matchtröjor till andra kläder som kepsar, tröjor, byxor och jackor. När det blir kallt kan du också köpa varma halsdukar, mössor, handskar och vantar. En annan populär del av vår Arsenal Shop är barnavdelningen där man kan köpa allt från söta gossedjur till fina bebiskläder. Självklart hittar du även en stor avdelning med prylar i vår Arsenal shop där du kan köpa allt från muggar till iPhone-skal.
Alla produkter
Artiklar 1 till 160 av totalt 229

OM ARSENAL

Fotbollsklubben Arsenal har fått sitt namn efter det faktum att den grundades av arbetarna på vapen- och ammunitionstillverkaren Royal Arsenal i Woolwich 1886. I början hette man Dial Square men namnet Royal Arsenal tog klubben kort efter bildandet, för att sedan igen byta till Arsenal Woolwich i samband med att man gick med i the Football League 1893. Tillnamnet Woolwich finns som bekant inte kvar längre och det försvann ungefär samtidigt som laget flyttade till nybyggda Arsenal Stadium i Highbury 1913. Nyligen har flyttlasset åter gått, denna gång till nya Emirates Stadium där laget spelade sin första hemmamatch 2006. I folkmun kallas arenan Ashburton Grove, vilket var det tänkta namnet innan flygbolaget Emirates gick in som sponsorer och fick sitt namn på arenan såväl som på klubbens matchtröjor. I klubbens ursprungshistoria hittar du även förklaringen på det kända smeknamnet Gunners. Det handlar såklart om de första spelarna och deras jobb på vapenfabriken Royal Arsenal. Smeknamnet hängde kvar och nu hejar en trogen skara fans, både brittiska och över hela världen, sina Gunners mot seger i Premier League-matcherna. Även klubbens emblem anspelar på namnet och föreställer en kanon mot röd bakgrund, lika röd som lagtröjorna på hemmamatcherna, och de tröjorna hittar du förstås här i vår Arsenal shop.